Drømmetydning

DrømmeTydning

DrømmeTydning

DrømmeTydning

Drømmetydning handler om tolkningen af drømme, og er specielt blevet kendt gennem Sigmund Freuds psykoanalyse og Carl Gustav Jungs dybdepsykologi. Freud kaldte drømme for 'Kongevejen til det ubevidste'.

Kort sagt kan man sige, at Freuds drømmearbejde koncentrerede sig om forståelsen af drømmenes bagudrettede tolkning set i relation til dagrest og oplevelser i barndommen, mens Jungs tolkning drejede sig om drømmenes mening for fremtiden.

Arbejdet med drømme udgør et helt unikt redskab i ethvert udviklingsforløb –
jeg arbejder med drømme ud fra en række forskellige teorier, både de klassiske som Freud og Jung og nyere som gestaltterapi og intuitiv drømmetydning.

Hvad siger Freud & Jung om drømmene

Freud og Jung sagde om drømmene, at de kunne havde et kompensativt forhold til virkeligheden. Dvs. at drømmene har en afbalancerende og selvhealende funktion i psyken. Det er blevet bevidst, at hvis et menneske ikke får lov at drømme, bryder dets "jeg" sammen til sidst. Derfor er det nødvendigt for alle mennesker at drømme. Drømmene bliver ofte udløst af, hvis noget har berørt os i dagligdagen, der ofte har forbindelse til hændelser i fortiden, nutiden og endda fremtiden. Ved at bruge informationerne fra drømmene kan vi udvikle os i den rigtige retning.

Derfor er drømmene gode at bruge i forhold til livet, da livet spejler sig ind i vores drømme på alle planer. Jung sagde desuden, at drømmene er kongevejen til Selvet.

Drømmene har en spejlende funktion, som viser, hvad der sker i vores psyke og krop på et dybere plan.

Alt hvad du drømmer, omhandler dig selv i 95% af alle drømme.

Hvad er formålet med at bruge drømmene som udviklingsvej.
Formålet med at arbejde seriøst med drømmene er, at befri bundet psykisk energi i det ubevidste igennem en bevidstgørelsesproces. Dette foregår igennem arbejdet med "skyggen", "modsatkønnetheden"